Fedezze fel a legkedvezőbb járatokat

Egyiptom Dahshur (beleértve a Görbét és a Vörös Piramist)

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Dahshur (beleértve a Görbét és a Vörös Piramist)


1. Miért érdemes megnézni Dahshur piramisait?

A Dahshur-i piramisokat gyakran a Giza-i piramisok előtti legjobb példáknak tartják az ókori egyiptomi építészetben. Mindkét piramis jobb állapotban maradt meg, mint a Giza piramisai, és egyedülálló építészeti vonásaik is vannak.

2. Mennyi időt kell rászánni a Dahshur piramisainak megnézésére?

Az átlagos látogatás időtartama 1-2 óra.

3. Mi a különbség a Görbe és a Vörös Piramis között?

A Görbe Piramis a világ első olyan piramisa, amely nem függőleges, hanem görbe oldalakkal rendelkezik. A Vörös Piramis az ókori építészeti technika fejlődésének jelentős állomása, mivel először alkalmazták a piramis építésekor az állandó meredekségű oldalakat.

4. Van-e belépőjegy díj a Dahshur piramisaira?

Igen, van belépőjegy díj, amely tartalmazza az engedélyt, hogy bejussunk a Dahshur-i régészeti parkba és a piramisokat megnézni.

5. Milyen ruházat ajánlott a látogatáshoz?

Ajánlott könnyű, kényelmes ruházatot viselni, amely megvédi a napfénytől. Kerülje a szűk ruhadarabokat, amelyek korlátozzák a mozgást. Fontos viselni szemüveget vagy kalapot, és magával vinni egy palack ivóvizet.

6. Van-e túravezető, amely a Dahshur piramisainak látogatásakor vezet?

Igen, rendelkezésre állnak túravezetők, akik a piramisokról nyújtanak tájékoztatást. Azonban magánvezetőt is bérelhet.

7. Lehetséges-e bejutni a piramisokba?

Jelenleg csak a Görbe Piramist lehet belülről megtekinteni, de a Vörös Piramis belülről látogatható lesz 2020-ban. Azonban a belépés csak korlátozott számú látogatónak lesz engedélyezett.

8. Hogyan juthat el a Dahshur piramisaihoz?

A piramisok kb. 40 km-re délre találhatók Kairótól. A legjobb módja annak, hogy eljussunk a helyszínre, az autóbusszal vagy taxival. Ha az autóbusszal szeretne menni, akkor a gyakori járatok a Giza vasútállomásról indulnak.


Ünnep Egyiptom Dahshur (beleértve a Görbét és a Vörös Piramist)


Egyiptom sokszínűsége és változatossága miatt egy ideális nyaralóhely. Történelmi és kulturális látványosságok, mesés strandok és kifinomult gasztronómia várnak minden utazót. Ha valami különlegesre vágyunk, akkor érdemes ellátogatni Dahshurba, ahol megtalálhatók a híres Gördített és Vörös Piramisok.

Dahshurban, ami mintegy 40 kilométerre délnyugatra fekszik Kairótól, lenyűgöző piramisokat találunk. A legismertebb közülük a Gördített Piramis, ami a 12. dinasztia alatt épült. Ez a piramis egyedülálló, mivel a hagyományos piramis alak helyett egy laposabb dombot formáz. Ez az épület egyedi geometriájával és elgondolkodtató építészeti koncepciójával óriási vonzerővel rendelkezik.

A Vörös Piramis a másik látnivaló Dahshurban. Az ókori Egyiptomban kevesebb vörös piramis volt, mint a hagyományosan jegyzett és ismert, téglavörös piramisokból. Ez a piramis szintén az 5. dinasztia idején épült, és az egyik legjobban megtartott ilyen típusú építmény, amely ősi egyiptomi területen található.

Mindkét piramis lenyűgöző látványt kínál a látogatóknak. A Gördített Piramisban számos alagút és komor szoba található, amelyek a piramis belsejének felfedezését teszik lehetővé. A Vörös Piramis belső részében lehetőség nyílik egyedülálló élményekre, ahogyan végigjárhatjuk a folyosókat és megcsodálhatjuk az ősi freskókat.

Dahshurban való látogatás során nem csak a piramisokra fókuszálhatunk. A környéken gyönyörű tájak és dombok húzódnak, amelyek tökéletesek egy kellemes séta vagy akár túra során. Az utazás során rácsodálkozhatunk a helyi földekre, ahol gyümölcsök és zöldségek termékenyülnek meg a Nílus vadonjának vizében.

Ha szeretnénk még több történelmi és kulturális látnivalót felfedezni, akkor a környező területeken is rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre. Egyik közeli látnivalónk a Meidum Pyramid, amely a dahshuri piramisok mellett található. Ez a piramis eredetileg hetedik fáraó, Huni építtette az ősi Egyiptoban.

Összegezve, egy nyaralás Dahshurban, Egyiptomban, az ősi és különleges piramisok magaslati élményét nyújtja. Emellett lehetőségünk nyílik a környező tájak, mezők és földek felfedezésére is, amelyek Egyiptomban találhatóak. Ezek a látnivalók egyedülállóak és felejthetetlenek maradnak bármely utazó számára.


Repülőjegy Egyiptom Dahshur (beleértve a Görbét és a Vörös Piramist)


Az egyiptomi Dahshur régióban található két piramis, amelyek közül egy a Vörös Piramis, a másik pedig a Görbe Piramis. A város vonzereje miatt sok turista látogatja, és a repülőjegyek számos városból rendelhetők.

Az egyiptomi Dahshurba tervezett utazás első lépése a repülőjegy foglalása. A legtöbb nagyobb légitársaság rendszeresen jár Kairóból és Hurghadából, a legnépszerűbb turisztikai célállomásokról, így ezek az indulási pontok lehetnek a legmegfelelőbbek a látogatás tervezésénél.

Egyes utazási irodák és utazási weboldalak különleges csomagajánlatokkal rendelkeznek, amelyek a repülőjegyek mellett szállást, étkezést és utazást is tartalmaznak a helyi látnivalókhoz. Sok ilyen csomag ajánlatot saját idegenvezetővel és egyéb kényelmi szolgáltatásokkal kínálnak, amelyek biztosítják, hogy az utazás gördülékenyen és kényelmesen teljen.

Ha önállóan tervezzük a Dahshurba utazást, akkor fontos, hogy előzetesen tájékozódjon a helyi utazási lehetőségekről és azok költségeiről. A helyi közlekedési lehetőségek között szerepelnek a taxik, a buszok és a tuktukok. Ezeknek a járműveknek azonban a használata zavaros és bizonytalan lehet, ezért a legjobb megoldás az autóbérlés.

Az autóbérlés az egyik legjobb módja annak, hogy felfedezze a Dahshur és az azt körülvevő területet. Az autó kölcsönzése egyszerű folyamat, amelyet több helyen kínálnak, mint például a repülőtéren és a kikötőben. A bérelt autóval már az első nap megismerheti a környező városokat és turisztikai látnivalókat.

Egy utazás Dahshurba az egyiptomi kultúra és történelem egyedülálló felfedezése lehet. Az utazási alternatívákat érdemes előre tervezni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az időzítés megfelelő és az egész út gördülékeny lesz. A repülőjegy foglalása és az autóbérlés megfelelő tervezése akkor is megalapozott döntés, ha utazás Daszhurba úti célja.


Időjárás Egyiptom Dahshur (beleértve a Görbét és a Vörös Piramist)


Az időjárás Egyiptom Dahshur területén változó lehet, attól függően, hogy melyik évszakban látogatjuk az országot. Az általános időjárási feltételek azonban az évnek nagy részében állandóak.

A téli hónapok (december-február) derűs és száraz időjárást hoznak, a hőmérséklet nappal 20-25°C, éjszaka pedig 5-10°C körül alakul. Ez a száraz időszak jellemző az ország nagy részén, ami tökéletes az egyiptomi turisták számára. Azonban az éjszakai hideg miatt ajánlott meleg ruhát viselni.

Az év többi részében az időjárás különböző lehet. A tavasz és az ősz kellemesebb időszakok, amikor az átlaghőmérséklet napközben általában 25-30°C között van. Azonban a nyári hónapok (május-augusztus) nagyon forróak, akár 40°C körüli hőmérséklet is lehet napközben. Az éjszakák általában még mindig melegek, hőmérsékletük elérheti a 25°C-t is.

Az eső ritka látvány Egyiptomban, kivéve a téli hónapokban lehet magasabb a csapadék. A legmagasabb esőkor aránya februárban és márciusban, ám ezek a hónapok még mindig relatíve szárazak.

Amikor különösen a látogatóknak érdemes figyelniük, az a szeles időszakok előfordulása. Egyiptom sok területe szélvédett, azonban Dahshur települése kicsit nyitottabb, és így némileg érzi a szelet. Általánosságban az év bármely időszakában számíthatunk szeles napokra, de a téli hónapokban ez általában nem okoz problémát.

Következtetésképpen, ha Egyiptom Dahshurra utazunk, ahol a Görbe Piramis és a Vörös Piramis is meglátogatható, javasoljuk, hogy elkerüljük az igazán forró nyári hónapokat, mert akkor elviselhetetlen lehet a hőség. Az ideális időszakok az ősz és a tavasz, amikor már nem olyan forró a hőmérséklet, de még mindig kellemesen meleg. Ajánlott lehet egy időjárás előrejelzés használata is az utazás előtt, hogy felkészüljünk az érkezésünkre.


Szállás Egyiptom Dahshur (beleértve a Görbét és a Vörös Piramist)


Egyiptom számos nevezetességet kínál a turistáknak, és a Dahshur piramisai nagyobb figyelmet érdemelnek. Dahshur, mint egy ősi település, a városka mind megőrizte régi mítoszait és történelmét. Ez a helyszín izgalmas látnivalókat kínál a turistáknak, mint például a Görbe Piramis és a Vörös Piramis.

A Dahshur-i városrész egyedülálló utazási célpont, melyben a turisták izgalmas látnivalókat találnak az ókori gyarmatok, a templomok és a piramisok körül. Az itt lévő Görbe Piramis (vagy más néven Halfta Piramis) az egyik fő nevezetesség. A piramis formáját tekintve nem hagyományos, mivel valamilyen építési hiba eredményeként megdőlt, és ezáltal görbe alakja lett. A piramis több mint 105 méter magas, és belső komplexuma rengeteg falépcsőre és belsejében található kamrákra hasonlít.

A Vörös Piramis az egyik legrejtélyesebb piramis Egyiptomban, amiért az itt lévő helyszín különleges jelentőséggel bír a turisták számára. A piramis belső sarkaiban egy alagút található, amely az átjáró a három piramis között. A Vörös Piramis nagyja valószínűleg a fáraó Sznefuru (2600 k.) sírja, és a turisták így bepillanthatnak az ókori fáraók kultúrájába és életébe.

Dahshur számos szállási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak. A legelterjedtebb lehetőség a szálloda, amely közel van a turisztikai látnivalókhoz. A szállodákban kényelmes szobákat találhatunk, tisztítási és mosási szolgáltatásokkal rendelkeznek, valamint azok számára, akik ezt keresik, ételek is rendelkezésre állnak.

Vannak azonban olyanok is, akik szeretnék jobban megtapasztalni az itteni kultúrát és életet, és inkább a közeli falvakban lévő apartmanokat választják. Az apartmanok lehetővé teszik a turistáknak, hogy saját magukat korlátlan idő alatt és szabadabban élhessék, és így mélyebben belebonthatnak az itt élő emberek életének mindennapos tapasztalataiba.

A falvakban lévő apartmanok általában olcsóbbak, mint a szállodákban a szobakiadás, és teljesen autonóm módon tartózkodhatnak benne. Az olyan utazók számára, akik inkább egy kalandra vágynak, az itteni falvakban található apartmanok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy az itteni helyiektől tanuljanak, és megértsék a helyi kultúrát és életmódot.

Összességében, Dahshur egy ideális úti cél, amely kiváló lehetőséget biztosít az olyan turisták számára, akik a földünk történelmének és kultúrájának megismerésére vágyódnak. Az itt található szállási lehetőségek széles választékával rendelkeznek, így könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelőt. A Dahshur-i kirándulás számtalan izgalmas élményt kínál az ide látogatók számára, így mindenképpen látogass el ide, ha Egyiptomi utazásra vágysz!


Záruka a legjobb árért

Nejširší online nabídka letů

A 99% -a ügyfelek elégedettek

Kedvezményes repülőút akciók

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek felderítése