Fedezze fel a legkedvezőbb járatokat

Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


1. Milyen időjárásra számíthatok Asszuánban (Egyiptom) a látogatásom idején?

A nyár hónapokban (májustól szeptemberig) Asszuánban nagyon forró az idő, a hőmérséklet akár 40-45 Celsius-fok is lehet. Tavasszal és ősszel (márciustól májusig, illetve szeptembertől novemberig) melegebb, de viszonylag kellemes az idő, a hőmérséklet 25-35 Celsius-fok között mozog. Téli hónapokban (decembertől februárig) hűvösebb az idő, de általában még mindig melegnek mondható, a hőmérséklet pedig 15-25 Celsius-fok körül alakul.

2. Hogyan lehet eljutni Asszuánba?

Asszuán repülőtere nemzetközi járatokat is fogad, így repülővel egyszerűen el lehet jutni a városba. A legközelebbi nagy repülőtér a Kairói Nemzetközi Repülőtér, ahonnan számos járat közlekedik Asszuánba. Emellett Asszuánba lehet érkezni vonattal vagy autóbusszal is, de ezek hosszabb és lassabb utazást jelentenek.

3. Mik a legfontosabb látnivalók Asszuánban?

Asszuánban található a híres Philae templom, amelyet ősi egyiptomi istennők tiszteletére építettek. A templomot a közeli Agilkia szigeten található Aszsuáni-vízerőműhöz költöztették, hogy megvédjék az elárasztástól. A több mint 3000 éves templom gyönyörű műalkotásokat és faragott oszlopokat tartalmaz. Ezenkívül érdemes felkeresni a Naszlavi templomot is, amely az ókori Egyiptom legnagyobb kőtemploma, 20 méter magas oszlopokkal és részletes szobrokkel.

4. Mi az ajánlott időtartam Asszuánban?

Ideális esetben legalább 2-3 napra érdemes tervezni Asszuán látogatását, hogy elegendő idő legyen a fő látnivalók felfedezésére, valamint a híres Nílus menti naplemente hajókázás élvezetére. Ez idő alatt meg lehet látogatni a Philae templomot, a Naszlavi templomot és lehetőség van egy napos kirándulásra is az Abu Szimbel templomaihoz.

5. Milyen ruházatot érdemes magammal vinni Asszuánba?

Asszuán forró éghajlatára tekintettel ajánlott könnyű és laza ruházatot viselni, amely védi a naptól és segít hűvösen maradni. Fontos, hogy ne felejts el napszemüveget, naptejet és sapkát vinni, valamint kényelmes gyaloglócipőt, mert sok látnivaló gyalogosan is könnyen megközelíthető.

6. Milyen pénznem használatos Asszuánban, és van-e bankautomata a városban?

Az Egyiptomi font a hivatalos pénznem Asszuánban és az egész Egyiptomban. Sok helyen elfogadják a hitel- és bankkártyákat, de érdemes mindig készpénzt is magunknál tartani, mert nem mindenhol fogadják el a kártyákat. Bankautomaták könnyen megtalálhatóak Asszuánban, ahol készpénzt lehet felvenni, de javasoljuk, hogy ellenőrizze a saját bankkártyája nemzetközi használatának beállításait a biztonság érdekében.

Ez csak néhány kérdés és válasz Asszuánlal kapcsolatban. Természetesen még sok más információt is találhatsz az adott városról, ha tovább kutatsz.


Ünnep Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Asszuán, Egyiptom egy varázslatos város, amely kínál számos izgalmas látnivalót és elragadó élményt az utazóknak. Az Asszuáni nyaralás egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezd az ókori Egyiptom kincseit, beleértve a híres Philae és Nasoslavi templomokat is.

Philae temploma a folyó közepén, az Asszuáni-vízesés mellett található, és az egyik legfontosabb turisztikai attrakció Egyiptomban. Ez az ókori templom a Hathor, az istennő és az emberek védelmezője tiszteletére épült. A Philae templomát a tőzegvíz megemelkedése miatt gyakran elárasztja a Nílus folyó, de a korábbi években elkészült Aszuáni-gát létrehozása óta a templom immár kevesebbet van víz alatt. A templom szépségét a lenyűgöző reliefek, a finom faragványok és a gyönyörű oszlopsorok teszik teljessé. A naplemente idején megcsodálhatod, ahogy a templom fényei visszaverődnek a víz tükrén, ezzel varázslatos atmoszférát teremtve.

A Nasoslavi templom, más néven a Ramszeium, Asszuántól délre található, és Aszuán-szaginak is nevezik. Ez az ókori templom a híres fáraó, II. Ramszesz emlékére épült, és hatalmas méreteivel akkori időben is lenyűgözte a helyieket és a mai napig az utazókat. A templomfalakat hatalmas szobrok uralják, amelyek Ramszesz nagyságát és hatalmát ábrázolják. A belső tér csodálatos faragványokkal és freskókkal díszített, amelyek bemutatják az ókori Egyiptom jellegzetes pillanatait és történelmi eseményeit.

Amikor Asszuánban nyaralsz, nem csak a templomokat és történelmi látnivalókat fedezheted fel, hanem számos más tevékenységet is kipróbálhatsz. Például élvezheted a Nílus menti hajókázást, amelynek során megcsodálhatod a folyóparti tájat, a környékbeli szigeteket és a kősziklára épült falvakat. Ha szeretsz vásárolni, látogass el az Asszuáni bazárhoz, ahol kézműves termékeket, ékszereket és helyi ételeket vásárolhatsz. Vagy látogass el a Higam szigetre, ahol egy hatalmas kertben élvezheted a virágok, a növények és a madarak szépségét.

Az Asszuáni nyaralás egyik további látványossága az Asszuáni-vízesés. Ez a természeti csoda a Felső-Nílus egyik legnagyobb sziklás szakasza, amely impozánsan zuhan a mélybe. A látvány lenyűgöző, és egy hajókirándulás során közelebbről is megnézheted ezt az elképesztő vízi jelenséget.

Ahogy elmerülünk az ókori Egyiptom történelmében és varázsában, Asszuánban felfedezheted a Philae és Nasoslavi templomok szépségét és történetét. Az Asszuáni nyaralás elbűvölő élményeket kínál az utazóknak, akik képesek belevetni magukat az ókori kultúra rejtélyeibe és egyedülálló szépségébe.


Repülőjegy Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Ahogy egyre többen fedezi fel Egyiptom gazdag történelmi és kulturális örökségét, a turisták nagy figyelmet fordítanak Azüán városára is. Asszuán Egyiptom déli részén található, és híres a lenyűgöző temetőiről, a Nílus menti tájáról és a világhírű látnivalóiról, mint például Philae és Naszlavi templomai. Tehát nem meglepő, hogy sokan érdeklődnek a repülőjegyek iránt, hogy felfedezhessék ezt a mesés helyet.

A legtöbb turista Asszuánba az Asszuáni Nemzetközi Repülőtéren keresztül érkezik. Ez az egyik legnagyobb repülőtér Egyiptomban, és számos légitársaság kínál közvetlen járatokat ide a világ különböző pontjairól. Például az EgyptAir az egyik legnagyobb légitársaság, amely Asszuánba repülőjegyet kínál. Emellett számos más légitársaság, például a Turkish Airlines, a Emirates és a Qatar Airways is rendszeres járatokat indítanak Asszuánba.

A repülőjegyek ára változó, és számos tényezőtől függ, mint a választott légitársaság, az utazás időpontja és a foglalás előre vagy az utolsó pillanatban történik-e. A legjobb tipp az, hogy rendszeresen figyeld a repülőjegy-ajánlatokat, és időben foglalj, hogy megtaláld a legjobb árakat.

Amikor Asszuánba érkezel, nem maradhatsz ki a Philae templom látogatásából, amely a Níluson található egyik szigeten található. Ez az ókori kopt keresztény templom a Nílus felépítésének elsődleges látnivalója, és a UNESCO Világörökség része. A Philae templomot az 1970-es években hatalmas nemzetközi folyamat útján emelték ki eredeti helyéről, miután az Asszuáni gát létrejött. Ma egy szigeten található, és hajóval lehet megközelíteni.

A Naszlavi temploma Asszuán másik kihagyhatatlan látnivalója. Ez az ókori építmény egyedülálló művészi részleteiről és központi oszlopairól ismert. A Naszlavi templomot is áthelyezték az Asszuáni gát miatt, mint a Philae templomot, és most a Nagy-Nílusz partján található. A látogatók általában bejárhatják ezt a csodálatos létesítményt, és élvezhetik az ókori egyiptomi építészet és művészet csodáját.

Az Asszuánba történő utazás egyszerűvé válik, amikor rendelkezel repülőjeggyel. A lenyűgöző Philae és Naszlavi templomok, valamint az egyiptomi kulturális örökség és a Nílus menti táj mind garantálják, hogy emlékezetes élményben legyen részed. Ne feledd, hogy Asszuánban rengeteg más látnivaló is található, például Azüáni magas gátja és a város hangulatos bazárjai. Tehát tartsd nyitva a szemed és készülj fel arra, hogy beleszeress ebbe a varázslatos helybe, amint landolsz az Asszuáni Nemzetközi Repülőtéren.


Szállás Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Az egyiptomi Asszuán városa az ország északi végében, az Aszuani-gát mellett található. Ez a varázslatos helyszín számos látványosságot és szálláshelyet kínál a turisták számára. Az egyik legérdekesebb látnivaló a Philae-templom, amely Asszuán szigetén található.

A Philae-templom egy ókori egyiptomi szentély, amely tiszteletére Isis, Osiris és Horusz isteneit imádták. A szentély a korábbi szigeten állt, de a környék hydroelektromos erőműve miatt az UNESCO Pusztulásra szánt Világörökség részeként azt lerombolták, és az épületelemeket az új szigeten újra építették. A szentély hihetetlenül jól megőrzött, lehetővé téve, hogy a turisták felfedezhessék az ókori egyiptomi művészetet és építészeti featjelveit.

A Nasoslavi-templom Asszuán városától keletre található, és az egyik legjobban megőrzött ókori egyiptomi szentély. Ez a templom több fásikulából áll, amelyek közül néhány a fajum templomából származik. A Nasoslavi-templomot későbbi időkben a kopt keresztények használták, és még ma is használatban van.

Asszuán városában számos szállás áll a turisták rendelkezésére. A legjobb szállás lehetőségek azok a helyek, amelyek a Nilus-folyó partján találhatók, ahol a vendégek élvezhetik a lenyűgöző kilátást a vízre. Az Abu Simbel-kunyhók, amelyek a Nubiának kicsi falujaiban találhatók, olyan megoldásokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik az embereknek, hogy egy hagyományos Núbiai életbe kóstoljanak be.

Az Abu Simbel-kunyhók egy hagyományos Núbiai falu, amely olyan történelmi és kulturális jelentőséggel bír, amelyre büszkék lehetnek. Minden kunyhó kézzel készült és autentikus elemekkel díszített. Az itt élő Nubiék rendkívül barátságosak és nyitottak új vendégeikkel szemben, örömmel mutatják be nekik a hagyományaikat és művészetüket, amelyek azóta is fennmaradtak.

Az egyiptomi Asszuán városa tehát valóban egy csodás helyszín, ahol a turisták évszázados kulturális és történelmi értékeket fedezhetnek fel. Az olyan helyszínek, mint a Philae-templom vagy a Nasoslavi-templom, vonzanak a történelem szerelmeseit, míg a Nilus-folyó partján található szállások kényeztető, nyugodt kikapcsolódást biztosítanak a turisták számára. Az Abu Simbel-kunyhók pedig nem csak a helyi kultúrát és hagyományokat mutatják be, hanem segítenek megőrizni őket is a jövő nemzedéke számára.


Időjárás Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Asszuan, az Örök Folyóvárosa - Egyiptom trópusi éghajlatának lenyűgöző példája. Az időjárás itt mindig szép és meleg szinte egész évben. Az Asszuáni térség gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet, beleértve a híres Philae és Nasoslavi templomokat is, amelyeket minden látogatónak érdemes felfedezni.

Asszuán városa ölén a Nílus folyója húzódik, amely lendületet ad a városi életnek és enyhíti a napi hőséget. A város híres a magas hőmérsékleteiről, különösen a nyári hónapokban, amikor a hőmérséklet rendszeresen meghaladja a 40 Celsius fokot. Azonban, még a forró nyári időszakban is vannak olyan látogatók, akik szívesen felfedezik a régió látnivalóit.

Az Asszuán térség időjárási körülményei ideálisak az egész évben történő látogatáshoz. Az évi átlaghőmérséklet itt meghaladja a 25 fokot, ami tökéletes azok számára, akik egy napos kirándulást terveznek a kulturális látnivalókhoz. A legmelegebb hónapok júniustól augusztusig tartanak, amikor a hőmérséklet szélsőségesen magas lehet. Ilyenkor érdemes megfontolni a fényvédő krémek és a könnyű ruházat használatát, valamint a nagy mennyiségű folyadék fogyasztását.

A térség az Asszuán Gátnak is otthont ad, amely egy hatalmas vízerőmű, és egyben idegenforgalmi vonzerő is. Itt lehetőség nyílik arra, hogy hajókázást tegyünk a N. folyón, és csodáljuk meg az elképesztő látványt. Érdemes a hajónap választani az utazást, mivel a hajó árnyékot nyújt a forró napsütés alatt.

A Philae és Nasoslavi templomok az Asszuán szigetén helyezkednek el, és ezek az egyik legkedveltebb turisztikai célpontok a térségben. A Philae templomot a 19. század közepén bontották szét és helyezték át a Nílus partján egy mesterséges szigetre, hogy megmentsék az épületeket az emelkedő vízszinttől. Ez a templom az ókori Egyiptom korszakából származik, és egyike a legismertebb és leglátványosabb helyszíneknek az országban. Nasoslavi templom az egyik legnagyobb templom Egyiptomban, és dicsőséges építészeti részletei a látogatókat megigézik.

Amikor ellátogatunk az Asszuán térségbe, fontos figyelembe venni a helyi időjárás kiszámíthatatlanságát is. Az éghajlati viszonyok gyorsan változhatnak, és a térség hirtelen viharokat vagy szelet is tapasztalhat. Érdemes hozni egy könnyű esőkabátot vagy napernyőt az esetleges változékony időjárásra való felkészülés céljából.

Az Asszuán térség lenyűgöző éghajlata és gazdag kulturális öröksége minden látogatót lenyűgöz. A városban és környékén található látnivalók és templomok felfedezése során mindig érdemes felkészülni a forró időjárásra, de a helyi szépségek és a történelmi csodák felülmúlják a kellemetlenségeket. Ne hagyja ki az Asszuán térség csodáit, amelyek örökre emlékezetesé teszik az utazást.


Záruka a legjobb árért

Nejširší online nabídka letů

A 99% -a ügyfelek elégedettek

Kedvezményes repülőút akciók

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek felderítése